Activitatea parohiei Dancu 2

Viața parohiei Iulie 4, 2012

Cu voia lui Dumnezeu şi prin binecuvântarea I. P. S. Teofan Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei Iaşi, prin Decizia 649/2009 a luat fiinţă Parohia ,,Izvorul Tămăduirii” şi ,,Sf. Ioachim şi Ana” Dancu 2, Com. Holboca, Protopopiatul 2 Iaşi. Ca în orice început nu a fost şi nu este uşor, dar Dumnezeu ne-a ajutat şi ne ajută, aceasta se cunoaşte şi din câteva realizări destul de semnificative pe care le avem, cum ar fi:                              

Din punct de vedera pastoral – misionar:                                

Vizita I. P. S. Teofan  :  27 iunie 2010                                      

Biblioteca Parohială :  200  vol.                                            

Excursii cu enoriaşii la Mănăstiri în Neamţ, Bucuvina, Dobrogea, Maramureş              

Organizarea hramurilor bisericii cu sobor de preoţi şi agape pentru toţi participanţii                

Parteneriat cu Şcoala Dancu şi desfăşurarea de activităţi cu elevii cu prilejul Crăciunului, Paştelui, Sf. Nicolae, Sf. Paraschiva s.a.                                                

Slujba Sfântului Maslu cu sobor de preoţi în fiecare post                          

Pliante cu diferite teme pentru creştini în fiecare duminică şi sărbătoare, precum şi cu prilejul vizitelor pastorale la sărbători.                                                       

Din punct de vedere administrativ – gospodăresc:                          

Dotarea bisericii cu toate obiectele de cult  necesare  pentru desfăşurarea activităţii (Cărţi, Sf. Vase, Sf. Aer, Veşminte, Clopot…)                                

Racordarea Bisericii la gaz, apă, canalizare, energie electrică                          

Centrala termică                    

Întocmirea documentaţiei (Proiect şi obţinerea tuturor Avizelor pentru Autorizaţie)              

 Obţinerea Autorizaţiei de construcţie de la Consiliul local Holboca                      

 Mulţumim  tuturor enoriaşilor Parohiei noastre, precum şi tuturor acelora care până acum au ajutat, au donat, au lucrat sau în orice fel au sprijinit Biserica noastră.                        Nu în ultimul rând mulţumim Domnului Srefurac Gheorghe primarul Comunei Holboca şi Consiluiului Local Holboca pentru tot sprijinul acordat, pentru deschiderea de a ne ajuta în continuare şi pentru bună colaborare pe care o avem între noi şi instituţiile noastre. Cartierul Dancu aparţine de Com. Holboca – Iaşi şi blocurile au fost construite în anii 1980 pentru muncitorii din zona industrială a Municipiului Iaşi, care venind din satele Judeţului, precum şi din alte judeţe învecinate nu aveau posibilitatea cumpărării unui apartament în oraş, aşa se face că în Parohia noastră avem enoriaşi care provin din diferite zone ale Moldovei şi care astăzi în majoritate nu au un loc de muncă, sunt şomeri şi cu posibilităţi materiale precare, dar sunt buni creştini ortodocşi, cu credinţa şi dragoste faţă de Biserică strămoşească.  În primăvara anului 2012 am demarat lucrările la Biserica noastră conform Proiectului şi Autorizaţiei de construcţie, este greu, mai ales în această perioadă de criză, dar nu este imposibil, aşadar facem apel în primul rând la bunii noştri enoriaşi, precum şi la toţi creştinii cu dragoste faţă de Biserica Domnului nostru Iisus Hristos să ne ajute şi să ne sprijine în acest demers.