Istoricul Parohiei Dancu 2

Istorie Iulie 4, 2012

Parohia ,,Izvorul Tămăduirii” şi ,,Sf. Ioachim şi Ana” Dancu 2, Protopopiatul II Iaşi a fost înfiinţată prin Decizia I. P. S. Teofan, Arhiepiscop al Iasilor şi Mitropolit al Modovei şi Bucovinei Iaşi, Nr 649/2009, la care sunt arondaţi  aprox. 75% dintre locuitorii Cartierului Dancu.            
Cartierul Dancu aparţine administrativ de Comună Holboca, Jud. Iaşi,  la 3 Km. Est de  Municipiul Iaşi şi la 2 Km. Vest de Reşedinţa de Comună – Holboca, D. J. 249A, Coordonate: Latitudine 47,15 , Longitudine 27,7.                                  

Localitatea se încadrează în Regiunea Câmpia Moldovei, Subregiunea Câmpia Jijiei Inferioare.    Temperatura medie anuală este de 9,6  C, în lunile de iarnă temperatura medie este de -20 C, iar în lunile de vară temperatura poate ajunge la +39 C.                        
Blocurile de locuinţe din Cartierul Dancu au fost construite în anii 1980 pentru muncitorii din zona industrială  a Municipiului Iaşi veniţi din satele judeţului Iaşi, precum şi din alte judeţe şi care nu aveau posibilitatea financiară de a achiziţiona o locuinţă în Muinicipiul Iaşi.
Biserica Parohială se afla pe Strada Daliei Nr. 9, într-o fostă Centrală Termică  P. T. 2 Dancu, având o suprafaţă de 370 mp,  imobil pe care Parohia noastră la primit în folosinţă gratuită de la Primăria Holboca pe o perioadă de 30 de ani, conform Hotărârii Consiliului Local Holboca  Nr.19/ 29. 03. 2012.                                                    
De asemenea, prin Hotărârea Consiliului Local Holboca Nr. 12 din data de 26. 01. 2012,  Parohia a primit în folosinţă gratuită pe o perioadă de 25 ani suprafaţa de 490 mp teren aferent Bisericii.                                                    
În urma documentaţiei întocmite de către Preotul Paroh Misarciu Ştefan, Primăria Holboca a eliberat Autorizaţia de Construire Nr. 62 din 24. 08. 2011 pentru SHIMBARE  DESTINAŢIE  DIN  P. T. 2 DANCU  ÎN  LOCAŞ  DE  CULT,  BISERICĂ  ŞI SPAŢII  PENTRU  ACTIVITĂŢI  CULTURALE  ŞI  SOCIALE.    
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu în luna mai 2012 s-au început lucrările de consolidare a bisericii în conformitate cu Proiectul şi Autorizaţia.                                
La final clădirea va cuprinde: spaţiu pentru cult ( Biserica), sala de mese, bucătărie, magazie, birou parochial s. a.